Sunday, July 20, 2008

WISE Ku

Lupa lak nak cerita, WISE merah kesayangan aku tu masuk bengkel. Memula aku hantar tu sebab ada leaking minyak hitam. Aku hantar kat Bengkel Loy kat Ulu Bernam. Sekali tokey dia, Tan call, cakap piston ring ada problem, minyak itam masuk ke kebuk pembakaran. Sebab tu minyak kereta aku 2 minggu je tahan. Dia tanya mau buat, aku pun ok la.. dah cuci semua, tukaq minyak itam semi sintetik, itu ini. Sekali bila dah siap, Tan call aku, dia cakap cost semua dalam rm1800. Pehhhh.. cam nak pengsan aa... tapi tak pengsan la. Dah ambik, bawak seminggu, ekzos lak bising. Pi tukaq la.. sekali berlubang la tabung ekzos aku tu, patutla bising. So jumlah keseluruhan ialah RM2160. Lepas tu, tayar pun dah botak 4-4. Untuk menjimatkan duit, aku tukaq la tayar Silverstone Evol8 (RM240 sebijik). Dulu aku pakai Bridgestone My01 (rm280 sebijik). Habis duit aku. Waaaaa..... Kalau aku jumpa resit baiki semua nie, aku list down apa aku tukaq.

2 comments:

MarD said...

bro,
xrasa nk tukor keta ke?beli la keta kecik 1..kurg blanja...heee..

H.E.H said...

tu la byk sgt modify, itu yg jadi rosak